معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س):

آیین اختتامیه و اعلام برگزیدگان اولین جشنواره فرهنگی، هنری و اجتماعی پروین اعتصامی

13 07 2021 00:00
کد خبر : 13545262
تعداد بازدید : 4

آیین اختتامیه اولین جشنواره فرهنگی، هنری و اجتماعی پروین اعتصامی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با حضور دکتر ملانظری رییس دانشگاه الزهرا (س)، دکتر معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، دکتر گلیجانی مقدم معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) و حضور مجازی جمعی از دانشجویان در روزدوشنبه 21 تیرماه 1400  در مرکز همایش‌های بین‌المللی سالن پروین اعتصامی این برگزار و از نمایشگاه پروین اعتصامی نیز رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، دکتر ملانظری در ابتدای این آیین، ضمن خوشامدگویی به حاضران در جشنواره و تبریک سالروز ازدواج حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) گفت: این جشنواره رویداد بسیار خوبی است که در این دوران و یک سال و نیم دوری ما از دانشجویان ترتیب داده شده و فرصتی را برای ارتباط با دانشجویان، استعدادها و آثار هنری آن‌ها فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه تاریخ سرزمین ما همیشه نشان داده که در هر زمان که روزگار سخت شده، اشعار و آثار شعرا و هنرمندان وسیله‌ای برای تسکین الام است، افزود: این جشنواره سبب شده تا با بهره‌مندی از هنر و آثار هنری دانشجویان، همانند گذاشته، شرایط روحی و درونیمان در میان مسائل و دغدغه‌ها بهبود یابد.
رییس دانشگاه الزهرا با بیان اینکه برگزاری این اختتامیه نشان از اهمیت لزوم ارتباط با دانشجویان در شرایط فعلی است، ادامه داد: علی رغم دلتنگی ما برای حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه، هیچ چیز مانع این نیست که از حضور این عزیزان بطور کامل بی‌بهره باشیم و از آنجایی که انتقال هنر و حس مرتبط با آن از طریق فضای مجازی نیز امکان پذیر است، برگزاری این جشنواره بخشی از این هدف و ارتباط را میسر کرد.
در ادامه این آیین دکتر ابتکار نیز ضمن از تشکر از توجه ویژه دکتر ملانظری به دانشجویان دختر، با اشاره به گسترش ارتباطات در دوران کنونی گفت: اگرچه ما امروزه بواسطه نوع ارتباطات در فضای سایبری همگی شهروند جهان هستیم اما برای اینکه شهروند جهانی موثری باشیم و بتوانیم در تمامی عرصه‌ها نقش آفرینی کنیم، باید به هویت و ریشه‌های خود بسیار توجه کنیم.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره پروین اعتصامی افزود: برگزاری اینگونه جشنواره‌ها و توجه به شخصیت‌هایی مثل پروین، ما را نسبت به ریشه‌هایمان به تفکر وامی‌دارد و از این منظر برگزاری این جشنواره‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا ما با استفاده از ابزار هنر و خلاقیت می‌توانیم از استعدادها بهره‌مند شویم و از این طریق نیز برای خود و اطرافیانمان انسان موثر و مفیدی باشیم.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با بیان اینکه استقبال خوب دانشجویان از اولین دوره برگزاری این جشنواره نشان‌دهنده توجه و علاقه آن‌ها به این جشنواره‌ها است، مطرح کرد: امیدواریم این توجه‌ها به دانشجویان دختر که اکنون نیمی از دانشجویان ما، 30 درصد اعضای هییت علمی و 25 درصد مدیران دولت را تشکیل می‌دهند، ادامه پیدا کند و فرصت خودشکوفایی، بازآفرینی و فعالیت در این عرصه‌ها برای این عزیزان فراهم شود.
همچنین دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم نیز در ادامه این آیین ضمن تشکر از میزبانی و همکاری دانشگاه الزهرا (س) در برگزاری جشنواره پروین اعتصامی گفت: ادبیات هر زمانه آیینه‌ایست که مناسبات و حیات اجتماعی و فرهنگی آن را منعکس می‌کند. کسانی در عرصه ادبیات حضور دارند، نسبت به رویدادهای زمان خود نگاهی عالمانه داشته و آن‌ها را به تصویر می‌کشند.
وی با بیان اینکه خلق و ابتکار رویدادها خود نیازمند یک فرهیختگی و هوشمندی است که این موضوع را تماما در شخصیت و منش پروین می‌بینیم، افزود: اگر به آنچه پروین در 70 سال پیش خلق کرده توجه کنیم، می‌بینیم آثار او ناشی از یک نگاه نقادانه و متمایز نسبت به ادبیات است که به خوبی آنچه در تجربه زیسته روزگار گذشته را با یک نگاه نقادانه به تصویر می‌کشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهارداشت: فلسفه برگزاری این چنین جشنواره‌هایی این است تا نسل جدید گوشه چشمی به سرمایه‌های بزرگ همچون پروین داشته باشند تا بهره‌مندی از نوع نگاه و تفکر آن‌ها، نسل جوان را نسبت به شرایط زمان خود هوشیارتر سازد.
در بخش دیگر آیین اختتامیه جشنواره پروین دکتر گلیجانی مقدم معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه الزهرا نیز گزارشی از برگزاری جشنواره پروین ارائه داد و گفت: طرح اولیه برگزاری این جشنواره به همت معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم شکل گرفت و سپس با تعاملی که با معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده صورت گرفت، به یک طرح ملی تبدیل و متولی اجرای آن نیز دانشگاه الزهرا (س) شد.
وی با بیان اینکه دانشگاه الزهرا (س) به دلیل حس مسئولیتی که نسبت به دختران ایران دارد، میزبانی این جشنواره را با اشتیاق پذیرفت، افزود: در جلسه شورای سیاستگذاری این جشنواره، دکتر ملانظری ریاست جشنواره را عهده‌دار شدند و انتقال نظرات ایشان ما را در اجرای هرچه بهتر برنامه‌ها هدایت کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) در خصوص اهداف و محورهای این جشنواره گفت: شناسایی و معرفی استعدادهای شاخص و ناب، تشویق و ترغیب جامعۀ دختران دانشجو به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی، تقویت انگیزه فعالیت و ایجاد امید و نشاط از طریق فضای رقابتی و ارتقای مهارت‌های زندگی در بستر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی از جمله اهداف جشنواره پروین بود.
دکتر گلیجانی مقدم ادامه داد: این جشنواره همچنین در بخش‌های مختلف از جمله بخش ادبی: شعر، داستان، دل نوشته، نمایشنامه، فیلم نامه، بخش هنری: خوشنویسی، نقاشی، پوستر ، حجم، مصنوعات شیشه‌ای، مصنوعات فلزی، مصنوعات چوبی، مصنوعات سفالی، مصنوعات پارچه‌ای، فرش، گلیم، نگارگری و تذهیب، عکس، فیلم کوتاه، موسیقی (تک نوازی)، بخش پژوهشی: تلخیص کتاب، نقد کتاب بر اساس صد کتاب معرفی شده، بخش ایده و طرح: ایده‌های اجرا شده، ایده های اجرا نشده، بخش ویژه: صنایع خلاق (طراحی اپلیکیشن، طراحی بازی های رایانه ای، پویا نمایی، موشن گرافی، اینفوگرافی و....) برگزار شد.
وی در ادامه مطرح کرد: از حدود آذر و دی‌ماه طرح اولیه پوستر این جشنواره ارائه و اسفندماه نیز کارهای اولیه ان انجام گرفت و سپس پوستر در دفتر دکتر ابتکار رونمایی و از نیمه اسفند فراخوان گسترده به تمامی دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت عتف انجام شد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه طراحی و اجرای سایت در معاونت فرهنگی یکی از کارهای زیربنایی برگزاری این جشنواره بود، گفت: با وجود محدودیت‌هایی که در دوران کنونی در برگزاری این جشنواره با آن روبرو بودیم، بسیار خرسندیم که این جشنواره با استقبال بسبار خوبی همراه بود و 1461 اثر از 771 دانشجوی دختر از دانشگا‌های سراسر کشور دریافت کردیم.
در ادامه نیز مهندس عسکری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم بسترسازی جهت بروز خلاقیت و خودشکوفایی دانشجویان با تکیه بر تقویت و مشارکت بین آن‌ها از طریق اجرای برنامه‌ها و جشنواره‌های مختلف تاکید کرد و دکتر اسرافیلیان مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی در امور بانوان نیز مهارت‌آموزی دانشجویان دختر را در کنار دانش‌افزایی در یک فضای سالم را لازم و ضروری دانست.
 
 


برگزیدگان اولین جشنواره فرهنگی، هنری و اجتماعی پروین اعتصامی در آیین اختتامیه این جشنواره که دوشنبه 21 تیرماه 1400  در سالن پروین اعتصامی در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، معرفی شدند.

اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:

*بخش ادبی (داستانی)
نفر اول: مریم رمضانی
نفر دوم: زهرا شریفی
نفر سوم: فاطمه عباسی
نفر چهارم: مطهره محمدی

*بخش ادبی (شعر)
نفر اول: مریم صادقی
نفر دوم: غزل عطاخانی
نفر سوم: مبینا گل‌صفتان

*بخش ادبی (دلنوشته)
نفر اول: نگار سادات معصوم‌زاده
نفر دوم: حسنا خوش‌چهره
نفر سوم: فریبا یاوری

*بخش ادبی (نمایش‌نامه)
نفر اول: سید ستایش کمانی
نفر دوم: لیلا روغن‌گیر قزوینی
نفر سوم: فاطمه رحمانی

*بخش ادبی (فیلم‌نامه)
نفر اول: زهرا محمدپور
نفر دوم: سمانه نوری
نفر سوم: شقایق سادات شمسی

*بخش خوش‌نویسی
نفر اول: -
نفر دوم: نفیسه سرکاری
نفر سوم: سارا قراگوزلو
نفر سوم: زهرا ذاکری
شایسته تقدیر: فاطمه شاه‌حسینی، ملیکا غلامحسین، زهرا معصوم‌زاده، سارا صالح‌نیا

*بخش نقاشی
نفر اول: فاطمه کوشکی
نفر دوم: مریم پیکری علمداری
نفر سوم: مبینا حیدری شیرابه

*بخش پوستر
نفر اول: عارفه سامی
نفر دوم: پریا امیری
نفر سوم: حدیثه رادی

*بخش حجم
نفر اول: زهرا ساعی
نفر دوم: سید آوا قریشی
نفر سوم: فاطمه خورسی

*بخش مصنوعات شیشه‌ای
نفر اول: فاطمه سادات موسوی
نفر دوم: مطهره مزینانی
نفر سوم: فرزانه ملکی

*بخش مصنوعات فلزی
نفر اول: یاسمن موجد زنگنه
نفر دوم: زهره امیراحمدی
نفر سوم: زهرا پیرجمالی
نفر چهارم: سیده نفیسه موسوی

*بخش مصنوعات چوبی:
نفر اول: سیده زهرا قریشی‌ثانی
نفر دوم: پروین قربان‌هویه
نفر سوم: نرگس مقراضی

*بخش مصنوعات سفالی
نفر اول: سلیمه اصغری ولیک بینی
نفر دوم: سارینا یوسفعلی‌زاده
نفر سوم: نرگس مقراضی

*بخش مصنوعات پارچه‌ای
نفر اول: -
نفر دوم: یاسمن موجد زنگنه
نفر سوم: زهرا محمدی‌پور
نفر چهارم: فرزانه ملکی

*بخش گلیم
نفر اول: نیلوفر صیاد
نفر دوم: زهرا قاسمی
نفر سوم: -

*بخش نگارگری
نفر اول: مائده مهدوی
نفر دوم: شیما شهرابی
نفر سوم: فریبا منوچهری گل‌جو
نفر چهارم: یاسمین رحیمی

*بخش تذهیب
نفر اول: فریبا منوچهری گل‌جو
نفر دوم: زهرا برمر
نفر دوم: فاطمه‌ شاه‌حسینی
نفر سوم: مهسا خانی‌اوشانی

*بخش عکاسی
نفر اول: ندا اکبری
نفر دوم: فاطمه جعفری
نفر سوم: -

*بخش پژوهش تلخیص
نفر اول: مهشید رضایی
نفر دوم: زهرا علی مددی
نفر سوم: نازنین شهنواز

*بخش ایده و طرح
نفر اول: شیوا باباگپ‌پور
نفر دوم و سوم: -

*بخش صنایع خلاق (انیمیشن)
نفر اول ریحانه مستوفیان نفر دوم ماهور پورمقدم
نفر سوم: انیس خوش‌نواز

در بخش فیلم و فرش نیز هیچ اثری حائز رتبه نشد.