معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س)

اولین نشست ستاد برگزاری یادمان قربانیان سوانح ترافیکی و نقش زنان در پیشگیری از سوانح ترافیکی

29 09 2020 00:00
کد خبر : 13531210
تعداد بازدید : 4

اولین نشست ستاد برگزاری یادمان قربانیان سوانح ترافیکی و نقش زنان در پیشگیری از سوانح ترافیکی از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه با همکاری انجمن دانش آموختگان دانشگاه الزهرا(س) و دعوت از اعضای جمعیت طرفدار ایمنی راهها، کمیسیون ایمنی وزارت راه،مسکن و شهرسازی، انجمن زنان علیه سوانح ترافیکی(وارتا) و اعضای هیات اجرایی انجمن دانش آموختگان دانشگاه الزهرا(س)، در روز دوشنبه 7 مهرماه 1399 ساعت 14 الی 16 در سالن اندیشه ساختمان خوارزمی دانشگاه برگزار شد.
درابتدای این نشست خانم دکتر مژگان اثباتی اعضای جلسه را بدین شرح معرفی کردند :خانم دکتر ندا گلیجانی مقدم معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهر(س) ، آقای مهندس محمد بخارایی، آقای مهندس ناصر رزاق منش، آقای دکتر علیرضا اسماعیلی، آقای حمید صفریان از جمعیت طرفداران ایمنی راهها و آقای مهندس رضا نفیسی دبیر کمیسیون حمل و نقل و ایمنی و خانم دکتر فاطمه صادق نژاد و آقای محمد ذاکری از انجمن وارتا، آقای دکتر سید احمد قاسمی مشاوره بازاریابی اتاق بازرگانی و خانم دکتر مژگان اثباتی دبیر انجمن دانش آموختگان، خانم دکتر طیبه عزت اللهی دکترای انسان شناسی هنر و عضو انجمن دانش آموختگان، خانم مریم صمدیان دبیر کمیته رسانه انجمن دانش آموختگان دانشگاه، خانم نرگس میر معینی معاون حمایت و پشتیبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، خانم مهندس لک از شهرداری تهران، خانم زهرا وزیری از کارشناسان ارشد معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و خانم پریا الماسی مسئول دفتر این انجمن.
در ادامه خانم دکتر گلیجانی مقدم به تمامی اعضای جلسه خیرمقدم گفت.
سپس آقای مهندس محمد بخارایی رئیس شورای سیاستگذاری جمعیت طرفداران ایمنی راهها به آمار و ارقام تصادفات و قربانیان سوانح رانندگی اشاره کرد و به فرهنگسازی در دهه ایمنی ( 14 الی 25 آبان) و روز جهانی یادمان قربانیان سوانح ترافیکی و هقته ایمنی( 31 خرداد الی 6تیر) اشاراتی نمود و تاکید کرد در عرصه حمل و نقل و ایمنی راهها باید تلاشهای جدی و فرهنگ سازی انجام پذیرد و در این راستا با وزارت آموزش و پرورش تفاهم هایی برقرار شده است تا در آموزش و فرهنگسازی پیشگیرانه مدارس به این مقوله پرداخته شود.وی همچنین به پویش جدیدی که قرار است در این راستا برپا شود و نام آن "زنان علیه سوانح ترافیکی" است، اشاره نمود و از دانشگاه درخواست کرد تا همپای این جمعیت و انجمن وارتا به گسترش این پویش کمک نمایند. وی در پایان سخنان خود به ایمنی کودکان و نوجوانان( فرهنگ ساری استفاده از صندلی کودک)، مادران داغدار و کودکان بی سرپرست این سوانح، موتور سواران و کلاه ایمنی، مشارکت علما و روحانیون در توسعه فرهنگی ایمنی در عرصه امر به معروف و نهی از منکر در بحث فرهنگ ترافیکی پرداخت.
خانم دکتر گلیجانی مقدم با استقبال بسیار از سخنان آقای مهندس بخارایی به موضوع اجتماعی شدن دانشگاه و بعد تاثیرگذار دانشگاه بر جامعه اشاره نمود و به این موضوع تاکید کرد از آنجا که 70 درصد کارمندان و اساتید دانشگاه و تمامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) زنان هستند، این ظرفیت در دانشگاه سرآمد زنان در ایران وجود دارد که به موضوع نقش زنان در این موضوع بپردازد و بر خود وظیفه می داند تا در این فرهنگسازی و تاثیرگذاری نقش اساسی داشته باشد. وی ایجاد نشاط اجتماعی را یک امر مهم دانست که در این خصوص اقدامات فرهنگی در حوزه کاهش سوانح رانندگی را آغاز نموده و ایجاد یک موج در جامعه جهت ارتقاء فرهنگ ترافیک و سطح آگاهی و اطلاعات عمومی هم وطنان یک ضرورت است و دانشگاه با تمام توان، آمادگی کامل خود را جهت همراهی و همکاری با اجـرای برنامه های فــرهنگی اعلام می نماید.بر همین اساس فراخوانی برای جذب ایده ها و طرحهای اجرایی در این موضوع انجام گرفته است که از دانشجویان فعال فرهنگی در این زمینه ها دعوت به همکاری می نماید.
در ادامه جلسه آقای مهندس ناصر رزاق منش، مدیرعامل جمعیت طرفداران ایمنی راهها در سخنان خود به دغدغه مندی در این موضوع تاکید کرد و گفت نگرانی برای کشته شدگان کرونا بسیار در جامعه دیده می شود ولی به تلفات و جانباختگان سوانح جاده ای کسی توجه نمی کند به نحوی که آمار در این موضوع بیشتر از آمار تلفات کرونا است. حدود 150 سمن مردم نهاد در کشور است که می توانند به این رویداد های ملی ( هفته و دهه ایمنی) کمک کنند.
در ادامه این نشست علیرضا اسماعیلی نایب رئیس هیأت مدیره جمعیت طرفداران ایمنی راهها نیز انجام اقدامات فرهنگی در حوزه سوانح رانندگی را همانند آنچه که در سال های گذشته در خصوص بستن کمربند ایمنی در خودروها رخ داد، مهم ترین برنامه قابل اجرا برشمرد و جامعه علمی و دانشگاهی را به عنوان اتاق فکر دستگاه های اجرائی دانست و ورود بانوان به موضوع پیشگیری از سوانح ترافیکی را به مثابه یک سونامی در توفیق در کاهش آسیب های انسانی ـ اجتماعی و اقتصادی ناشی از این پدیده خواند. وی پیشنهاد کرد تا دانشگاه پایگاه ایمنی بانوان را در دانشگاه فعال نماید تا بتوان در این رابطه به طور دائمی فرهنگسازی نمود.
آقای مهندس رضا نفیسی رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل کمیسیون ایمنی راهها نیز با اشاره به تصمیمات و اقدامات انجام یافته در این کمیسیون، آسیب های روحی، روانی و اجتماعی بچه های تصادفات در جامعه را بسیار فراتر از بچه های طلاق دانست و آمادگی کامل خود را به عنوان دستگاه حاکمیت جهت انجام و اجرای خواست ها و مطالبات دانشگاهی، علمی و نهادهای مردمی در حوزه ایمنی حمل و نقل و ترافیک اعلام داشت.
خانم دکتر صادق نژاد نقش زنان را به عنوان قشر آسیب دیده از صدمات جاده ای و رانندگی و حساسیت های شناختی زنان در رابطه با نقش آفرینی در ساخت راهها و مهندسی راهکارهای ایمنی ضروری دانست.
خانم مهندس لک از سازمان شهرداریها پیشنهاد خود را با موضوع تشویق دانشجویان و انتخاب موضوعات پایان نامه هایشان با این موضوع که از منظر جامعه شناسی و روان شناسی به قربانیان و سوانح ترافیکی پرداخته شود، اشاره نمود.
آقای دکتر سید احمد قاسمی به بحث سامانه های هوشمند در مدیریت راهها و بررسی و تحلیل نقاط غیر ایمن راهها از طریق سامانه هوشمند پرداخت. وی به موضوع تبلیغ و فرهنگسازی با شیوه های جدید و تاثیرگذار تاکید کرد و تغییر شیوه های تبلیغی را برای نیل به مقصود لازمه اینکار دانست.
خانم دکتر عزت اللهی در راستای این موضوع به بحث انسان شناسی پرداخت و بر اساس نوع احساس، زنان را راویان مطلوبی برای پیشگیری و نشر فرهنگ ایرانی در این موضوع برشمرد و نقش روایتگری زنان و همچنین نقش مذهب را در این مهم پر رنگ دانست.
خانم صمدیان به ارائه طرح خود با هدف تولید موشن گرافی های آگاهی بخش و آموزشی در قالب مسابقه ملی احتیاط در راستای این موضوع پرداخت.
در پایان جلسه خانم دکتر اثباتی نیز به ایجاد یک کمیته دائمی برای بانوان در این زمینه و تولید یک برنامه رادیویی و پادکست های آموزشی و تاثیر گذار اشاره نمود. و پیشنهاد نمود که انجمن دانش آموختگان دانشگاه الزهرا(س) آماده است کمیته ایمنی ترافیک را در این انجمن با مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پایه گذاری نماید.

همین خبر در دیگر رسانه ها