آخرین نشست از سلسله نشستهای «از عقلانیت تا آرمانشهر» با موضوع "مبانی سیاستگذاری در آرمانشهر" به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) با سخنرانی دکتر غلامرضا گودرزی در حضور مجازی دانشگاهیان، در روز شنبه 13 شهریورماه 1400 از ساعت 17 الی 19 در فضای مجازی اسکای روم برگزار شد.
غلامرضا گودرزی در ابتدا با بیان دو قرائتِ تضاد و تکامل از عنوان نشست ها به بیان ویژگی هایی از آرمانشهر و همچنین آرمانشهر مهدوی به شرح ذیل پرداخت:
نخست اینکه اکثر آرمانشهر های طراحیشده توسط انسانها تخیلی هستند و به وقوع نخواهند پیوست اما آرمانشهر مهدوی، واقعی است و محقق خواهد شد. ثانیا آرمان شهرها عمدتاً دستنیافتنی هستند اما آرمانشهر مهدوی دستیافتنی است؛ و ثالثا آرمانشهر مهدوی برخلاف دیگر آرمان شهرها، میتواند بین افراد مشترک باشد.
از جمله کارکردهایی که برای آرمانشهر در این جلسه ذکر شد، ارزشآفرینی و هدف گذاری بود که توضیحاتی در باب هرکدام از آن ذکر شد؛ و از همین جا، بحث عقلانیت در آرمانشهر و مبانی سیاستگذاری در جلسه مطرح شد. دانشیار گروه مدیریت دانشگاه امام صادق علیهالسلام گفت منظور از عقل، عقلی است که در مسیر فطرت الهی است نه عقل ابزاری. برخی از طراحانِ آرمان شهرها، عقل را بهعنوان یک معیار، برخی ارزش و برخی دیگر آن را فضیلت دانستهاند؛ اما در آرمانشهر مهدوی، با توجه به آیات و روایات بهنظر میرسد عقل یک بنیان و اساس باشد.
وی گفت با توجه به تعاریف مختلف از سیاستگذاری، عقل همواره یک اصل و ارزش محور به حساب می آید. همچنین در ادامه، به ویژگیهای عقلانیت اشاره کرد که عبارتاند از: به حساب آوردن عقلانیت بهعنوان یک نعمت و شاخص هدایت الهی بودن عقلانیت.
گودرزی افزود اگر عقلانیت چهار ویژگی مبتنی بر فطرت بودن، حکیمانه بودن، جرم ستیز بودن و زمانسنج بودن را دارا باشد، میتواند انسان را به نعمت و کمال برساند.
دو نکته پایانی این نشست عبارتند از اینکه:
اولا نگاه آرمانشهری نباید دو ویژگی انفعالی بودن و ناامیدی از تحقق آرمانشهر را در انسان ایجاد کند.
ثانیا عقلانیت باید ویژگی نقادی را در انسانها شکوفا کند.
در پایان با ابراز امیدواری به ادامه نشست ها از منظر کاربردی، این نشست و مجموعه نشست های از عقلانیت تا آرمانشهر به پایان رسید.


