معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س)

وبینار تاثیر کرونا بر کسب و کارها برگزار شد.

14 05 2020 00:00
کد خبر : 13531338
تعداد بازدید : 1

به گزارش دبیر انجمن علمی دانشجویی کارآفرینی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س):
انجمن علمی دانشجویی کارآفرینی دانشگاه الزهرا(س) با همکاری انجمن علمی دانشجویی مهندسی عمران دانشگاه الزهرا(س) "وبینار تاثیر کرونا بر کسب و کارها" را با حضور30 نفر از دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) و سایر دانشگاه ها در روز پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399 به مدت2 ساعت در فضای آنلاین اسکای روم برگزار کرد،
در این وبینار به بررسی چالش های پیش روی کسب وکارها و برنامه ریزی کارآفرینان برای حل این چالش ها پرداخته شد که از مهمترین مباحثی که بر اساس سخنان آقای آرش سروری(سردبیر مجله چیپست و برنامه نویس حوزه فناوری) به شرح زیر بود:
1.بررسی آمار تاثیرات اقتصادی کرونا:
طبق این آمار شیوع بیماری کرونامنجربه تعطیلی 41.7%کسب وکارها گشته وهمچنین 13.5%افراد شغل خود را ازدست داده اند.
2.توصیه هایی به شرکت هاوکسب وکارها:
ازجمله توصیه هایی که آقای سروری برای کسب وکارها داشت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
الف)پذیرش واقعیت
ب)تصمیم گیری مبتنی بر تحلیل
پ)ایجاد تیم کاری تخصصی
ج)همدلی با کارمندان
د)شناسایی نقاط اهرمی
3.بررسی شرکت هایی که تحت تاثیرکرونا سود ویا ضرر داشته اند:
که میتوان دربخش ضرر به شرکت علی بابا و در بحث سود به شرکت اسنپ فود اشاره کرد.
4. در بخش آخر به دلایل تاثیرکرونا بر روی کسب وکارهای مختلف پرداخته شد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
الف) اختلال دردسترسی به زنجیره ارزش شامل خدمات دهندگان،پیمانکاران و...
ب) کاهش حضور نیروی انسانی و اختلال در انجام عملیات کسب وکار
پ) کاهش مشتریان(تقاضا) و کاهش درآمدهای ناشی ازآن
در ادامه مهندس ذوالفقاریان(مدیر عامل شرکت سازه گستر) پروژه های عمرانی رو به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم بندی کرد و گفت که متاسفانه در بخش دولتی هم تعداد پروژه های انجام شده بصورت سالانه کم است. هم رانت و رانت بازی در پروژه های دولتی به شدت به چشم میخورد و کمتر کسی می تواند در محیط کاری اینگونه پروژه ها دوام بیاورد.
سپس در رابطه با بخش خصوصی سخنانی گفت که طبق گفته های مهندس در این بخش برای مهندسین باتجربه و حتی تازه کار بستر فعالیت های عمرانی فراهم است و حوزه فعالیت مهندسین عمران را بطور تخصصی به سه بخش محاسبات(طراحی سازه)،اجرا و نظارت تقسیم بندی کرد که مهندسین عمران با توجه به روحیات و تیپ شخصیتی خود میتوانند در حوزه مورد علاقه خود مشغول بکار شوند.
افرادی که علاقه مند به کارهای دفتری باشند عموما به سمت طراحی سازه، نقشه کشی، متره و برآورد و... میروند و مهندسانی که به محیط های کارگاهی علاقه مند باشند وارد حوزه اجرا میشوند که تحت عنوان مجری، پیمانکار جزء،پیمانکار کل و سرپرست کارگاه میتوانند فعالیت کنند.
هم چنین وی ادامه داد که علی رغم رقابت شدیدی که امروزه بین مهندسین عمران در کشور صورت گرفته اما در این بازارکار برای اشخاصی که دارای تخصص لازم هستند و به اصول بازاریابی تسلط دارند پروژه به راحتی در دسترس است.
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در رشته مهندسی عمران پیشرفت کردن و برندسازی مهندسی و پیرو آن کسب درآمد های بالا مستلزم صبر،پشتکار و تلاش شبانه روزی میباشد و هیچ موفقیتی یک شبه حاصل نمی شود.
هم چنین مهندس ذوالفقاریان دانشجویان عمران را به فعالیت در حوزه تولید محصولات عمرانی به صورت تخصصی و گوشه ای تشویق کردند. مثل تولید روان کننده های بتن، فعالیت در حوزه تولید فولاد و ...
در انتها به لزوم کارآموزی های متعدد، داشتن ذهن خلاق و کارآفرین، تسلط روی نرم افزارهای مربوطه و تلاش در راستای تبلیغات درست برای موفقیت در رشته مهندسی عمران تاکید نمود و برای تمامی دانشجویان و مهندسان آرزوی موفقیت کرد.
آقای حسین پور حجار به موارد زیر تاکید و اشاره نمود.
در شرایط کنونی اغلب کسب و کار ها خوابیده است و باید به سمت نوین شدن پیش رود.
از جمله توصیه های وی به کسب و کار ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
الف) تاکید بر کار تیمی
ب) اگر مدیر کسب و کار هستید با مدیریت بحران از استرس دیگر اعضا کاسته و مانند رهبر عمل کنید همپای کارکنان کار کنید و با آنها همدلی داشته باشید.
ج) در حال حاضر مشتریان کسب و کار ها و به خصوص کسب و کار های سنتی به شدت کاهش پیدا کرده است.لذا در صورت امکان میتوان بخشی از کسب و کار را باتوجه به شرایط اینترنتی کرد.
ج) واقعیت را بپذیرید و با آن کنار بیایید.
در بخش آخر ایشان به سوالات در حیطه ی استارتاپ ها پاسخ دادند و به موارد زیر اشاره کردند:
الف) در شرایط کنونی استارتاپ هایی مبنی بر کاریابی به مشکل برخوردند.و در حال حاضر به علت تعدیل نیرو شرکت ها فرد جدید استخدام نمی‌کنند.
ب) روند کارآموزی هم با اخلال رو به رو شده است.
ج) اگر استارتاپی دارید در این زمان بهتر است روی خودتان و تیم سرمایه گذاری کرده و توانایی های خود را افزایش دهید.