معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س):

چهارمین نشست از سلسله نشست‌های از عقلانیت تا آرمان‌شهر برگزار شد.

31 08 2021 00:00
کد خبر : 13545496
تعداد بازدید : 2

تصویرپردازی عقلانی از آینده آرمانشهری
 
به گزارش خانم ساعده رضایی نژاد از معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س):
چهارمین نشست از سلسله نشست‌های «از عقلانیت تا آرمان‌شهر» با موضوع «تصویرپردازی عقلانی از آینده آرمانشهری» در حضور مجازی دانشجویان و اساتید، به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) و با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رحیم کارگر در روز سه شنبه مورخ 9 شهریور راس ساعت 17:30 آغاز شد.
در ابتدای جلسه رحیم کارگر، با ارائه توضیحاتی در باب آینده‌پژوهی و الزامات آن آغاز کرد و در ادامه به دو عنصر اصلی در باب آینده اشاره کرد که عبارت‌اند از اقدامات و تصاویری که از آینده ساخته می شود که در رفتار ، اراده و عقلانیت انسان تأثیرگذار است.
رحیم کارگر گفت آینده، از آن کسانی است که بتوانند تصاویر و چشم‌اندازهای شفاف و الهام‌بخشی خلق کنند و مشارکت مردم برای تحقق آن را به کار گیرند.
سه وظیفه و رویکرد آینده پژوهانه که در جلسه بیان شد به ترتیب عبارتند از : اکتشاف توصیفی از آینده، دستیابی به باید و نباید ها در آینده و تصویرپردازی.
از نظر این استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سه پرسش اساسی در این حوزه مطرح است:
1- آیا تصویرپردازی مربوط به عصر حاضر است یا از گذشته مورد توجه بوده‌است؟ عقل چه جایگاهی در این تصویرپردازی داشته‌است؟
2- جایگاه عقل در تصویرپردازی آینده چیست؟
3- کدام یک از آینده هایی که تحت عنوان آرمان‌شهر یا مدینه فاضله تصویرپردازی شده، عقلانی است؟ وی توضیح داد که تصویرپردازی از آینده آرمانی، از گذشته‌های دور وجود داشته‌ و انواع آرمان شهرهای مطرح شده در طول تاریخ را به اختصار ذکر و سپس به عقلانیت هرکدام اشاره نمود. او افزود خلأ عقلانیت هنری و ادبی به‌وضوح قابل‌مشاهده می‌باشد؛ چرا که در آثار ادبی و هنری با تخیل روبرو هستیم. همچنین در عقلانیت دینی بخصوص در آرمان‌شهر مهدوی تصویرپردازی جامعه براساس حاکمیت عقل می‌باشد.
این استادیار دانشگاه در ادامه گفت از منظر عقلانیت دینی، آرمان‌شهر های متعددی قابل بررسی می باشد: آرمان‌شهر منتظر ، آرمانشهر مهدوی، آرمان‌شهر علوی وآرمان‌شهر دینی-حکمی.
عقلانیت دیگری که حجت الاسلام و المسلمین کارگر بدان اشاره کرد، عقلانیت فلسفی بود. به نظر او در عقلانیت فلسفی، جایگاه عقل در به وضوح قابل مشاهده است.
و آخرین عقلانیتی که وی بدان اشاره کرد، عقلانیت نوین است. وی افزود در عقلانیت نوین تنها شاهد شکوفایی عقلانیت ابزاری هستیم .
رحیم کارگر پس‌از اشاره به انواع آرمان‌شهر ها در طول تاریخ به سؤالات حضار در این باب پرداختند.
جلسه راس ساعت 19 به پایان رسید.
لازم به ذکر است این نشست ها تا شنبه 13 شهریور هر روز ساعت 17/30 ادامه دارد .

عموم علاقمندان می توانند از طریق پیوندهای زیر در این رویداد علمی فرهنگی شرکت نمایند:
  
https://www.skyroom.online/ch/alzahrafarhangi/rationality

https://www.aparat.com/AlzahraUniversity

https://www.instagram.com/farhangi_alzahra_uni/

به شرکت کنندگان در جلسه گواهی نامه اعطا می شود.