معاونت فرهنگی و اجتماعی:

گزارش مراسم رونمایی از مجموعه مجلدات مقالات همایش ملی نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب

01 03 2019 00:00
کد خبر : 13507701
تعداد بازدید : 2

مراسم رونمایی از مجموعه مجلدات مقالات همایش ملی نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب با حضور فرهیختگان علمی، اساتید و دانشجویان علاقمند برگزار گردید.
رئیس دانشگاه الزهرا(س) خانم دکتر ملانظری اولین سخنران این مراسم بود که اینگونه آغاز کرد: «خداوند منان را بسیارشاکریم که این توفیق را به ما داد که در آستانه ورود به ایام میلاد حضرت زهرای مرضیه(س) بانوی دو عالم فرصتی پیدا کنیم تا در ادامه فعالیت هایی که شاید نزدیک به دو سال کار بی وقفه، به این جا رسیدیم تا مراسم رونمایی از مجموعه مقالات و آثار ارائه شده همایش عفاف و حجاب سال گذشته را داشته باشیم و همه شما حاضران در جلسه تایید میفرمایید که اگر قرار باشد مجموعهای به بحث عفاف و حجاب بپردازد، شاید اولویت با دانشگاه الزهرا(س) باشد و این وظیفه ماست که موضوع عفاف و حجاب را با نگرشی علمی ورود کنیم و در واقع شروعی باشیم برای این حرکت علمی و امیدوار هستیم که حفظ حفظ و تدوین این آثار و نمایش و ارائه آن فرصتی باشد برای اینکه نتایج علمی ارائه شده را مبنا قرار دهیم تا گامهای بیشتری در این مسیر برداریم.
تعالیم متعالی دینی حجاب را نه فقط برای زنان بلکه هم برای مردان و هم برای زنان مورد تاکید قرار میدهد. در واقع این تاکیدات همه با این نگاه بوده که تعدیل عواطف و احساسات فضایی را فراهم نماید تا زنان و مردان در جامعه به دور از هرگونه نگاه جنسیتی بتوانند در کنار یکدیگر کار کنند و در کسب دانش و فضایل بکوشند.
زمانی که صحبت از حقوق شهروندی به میان می آید حقوق شهروندی گره خورده با کرامت انسانی است و این اصل مهم و نکته مهم باعث کاهش ارتکاب به گناه می گردد و این جزو حقوق شهروندان جامعه است. حفظ امنیت اجتماعی و سلامت روان یک جامعه همه اینها مستلزم امر مهمی است تحت عنوان عفاف و حجاب و آسیب هایی که امروزه شاهد آن هستیم به میزان فاصله ای که ما از این مهم در جامعه بگیریم بستگی دارد و نیاز به واکاوی و تامل بیشتر در این حوزه دارد. ما امیدوار هستیم که با نگاه علمی و عالمانه به این امر مهم و با استمداد از قرآن و احادیث بتوانیم به تمام ابعاد و مفاهیم این دو عبارت کلیدی که کلید بازگشای تمام مسایل و آسیب هایی است که یک جامعه سالم و سلامت به آن نیاز دارد را به دست آوریم و واقعیت پرداختن به این مسائل در دانشگاه، خصوصا دانشگاه الزهرا(س) می تواند زمینه های تحقق و ارائه راهکارهای اجرایی را برای ایجاد امنیت گسترده اجتماعی فراهم کند.
دانشگاه الزهرا در طی این سالها بسیار تلاش کرده است با انجام نشست های علمی و داشتن مراسم مختلف در حوزه مسائل مربوط با بحث عفاف و حجاب فرصتهای پرداختن به این مهم را فراهم نماید و من امروز وظیفه خودم میدانم که اینجا اعلام کنم و شاید این را به عنوان اصل جدی و گام بعدی برای پرداختن به بحث عفاف و حجاب و وظیفه جدی دانشگاه خودمان داشته باشیم و آن ورود به فضای مجازی در کنار فضای واقعی به عنوان یک مسئله جدی در دنیای ماست. آسیب هایی که از طریق فضای مجازی در رابطه با مسئله عفاف و حجاب وارد می شود. واقعیت این است که تعاریف و الگوهای جدیدی در این فضا ایجاد شده که قالب های ذهنی را به هم ریخته است و تخریب گسترده دنیای مجازی روز به روز بیشتر می شود. بحث ارتباط عفیفانه و حجاب تعاریف جدیدی پیدا کرده که شاید فاصله بسیار زیادی با تعاریف دینی ما دارد. این مسایل جدید ابزارهای جدید را برای مطالعه می طلبدکه من امیدوار هستم ما در دانشگاه الزهرا(س) با ورود به این مطالب به عنوان طلایه داری شایسته برای پرداختن به این مسائل باشیم و با عنایت حضرت زهرا(س) بتوانیم راهکارهای مناسب علمی و اجرایی برای تجویز به جامعه به دست بیاوریم. وی در پایان پس از خیرمقدم به میهمانان و مدعوین از آنان برای رسیدن به این اهداف عالیه یاری طلبید و از معاونت فرهنگی و اجتماعی به پاس تلاشهای دو ساله برای رسیدن به این نقطه تشکر نمود.
سخنران بعدی این مراسم حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر رستمی رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بود که ضمن تشکر و خداقوت به تمامی دست اندرکاران این برنامه و ریاست دانشگاه و شرکت کنندگان و تلاشگران این عرصه، به نامه مقام معظم رهبری( مدظله العالی) با عنوان بیانیه گام دوم اشاره نمود که در آن جوانان را محور اصلی فرمایشات خود قرار داده اند که دانشگاهها جزء مهمترین مکانها برای تجمع جوانان دانشجو است و این مجموعه بسیار در این عرصه تاثیر گذار است. مقام معظم رهبری در گام دوم در توصیه دوم خود به علم، اخلاق و معنویت اشاره می نمایند و اخلاص، توکل و ایمان را در حوزه های فردی و اجتماعی و معنویت را رعایت فضیلت ها یی همچون خیرخواهی،گذشت، کمک به نیازمندان، راستگویی، شجاعت و تواضع می شمارندو دو اثر مهم را اخلاق و معنویت می دانند که جهت دهنده حرکات مهم زندگی انسانی و اجتماعی بسیاری خواهد بود. دانشگاهها به عنوان مکان های مهم این اخلاق و معنویت است که عفاف، حیا و حجاب عاملی مهم و گنجینه ای بسیار ارزشمند در جامعه اسلامی ما است که سیاست های اصلی دشمن مقابله با آن است که در قانون مبارزه با حجاب می توانیم این موارد را ببینیم که تا امروز هم این جریان ادامه دارد. حجت الاسلام رستمی در ادامه بیان نمود که زنان در دفاع مقدس عامل اصلی و مدافع اصلی بودند که توانستند با آرایه حجاب خود در این دفاع نقش اساسی ایفا نمایند.
خانم دکتر فرشته روح افزا معاون سابق شورای فرهنگی زنان و خانواده و رئیس مرکز رصد و آمار زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنران بعدی این مراسم بود که به مزایای دینی و اسلامی عفاف و حجاب و نگاه اسلام به این مقوله پرداخت و اشاره نمود بیشتر معضلات در کشورهای غربی و کشورهای توسعه یافته امروزی عدم رعایت حجاب و عدم توجه به حیا و عفاف است. در این گونه کشورها خانواده و قداست مادری فدای بی عفتی ها و بی حجابی های تبلیغ شده در جامعه می شود تا جایی که شاکله و ساختار خانواده از دست رفته و معنایی ندارد. دختران به شدت در معرض تعرض های جنسی قرار دارند و آموزش های بی موقع جنسی در مدارس عامل مهمی در رواج بی حیایی و بی حجابی در جوامع پیشرفته است.
سردار دکتر نوریان معاون اجتماعی ناجا مهمان بعدی برنامه بود که با اشاره به نقش الگویی حضرت فاطمه زهرا(س) و ضرورت اقتداء هر چه بیشتر دختران و زنان جامعه به این بانوی بزرگوار و مبنا قرار دادن سبک زندگی فاطمی و علوی عنوان نمود، پوشش ایرانی- اسلامی به عنوان یک نماد، از عناصر اصلی فرهنگ جامعه و حامل ارزش های نظام اسلامی در سطح جهان، معرف شخصیت و هویت مردم اصیل ما است که به آن افتخار می کنیم. وی به ایراد سخنانی راجع به فعالیتهای دشمن در حیطه عفاف و حجاب پرداخت و به معضلات فضای حقیقی و مجازی در این رابطه از جمله برداشتن حجاب دختران در سطح جامعه و همچنین عدم حجاب برای مردان نیز اشاره نمود و گفت: در روزهایی نه چندان گذشته افرادی در فضای مجازی و فضای جامعه با توجه به وظایف پلیس به معضلات فرهنگی و هدفمند در رابطه با این موضوع دامن زده و پلیس را عامل ایجاد محدودیتها و آزادیها معرفی می نمایند.
ما معتقدیم که حجاب دستور دین و امر خداست. سردار دکتر نوریان با تاکید بر رابطه عفاف و حجاب با امنیت متذکر شد که بررسی های پژوهشی و مطالعاتی ناجا به ویژه در حوزه جرائم و بزهکاری ها نشان می دهد که رعایت عفاف و حجاب باعث بالا رفتن امنیت و احساس آرامش در جامعه می شود و در پیشگیری از بروز آسیب ها و حفظ سلامت اجتماعی نقش بسیار موثری دارد اما متاسفانه عده ای با پشتوانه اتاق های فکر در غرب در صدد آن هستند که برنامه ریزی شده، سدهای هنجاری جامعه را بشکنند.
سردار نوریان در ادامه به نقش تخریبی فضای مجازی با اولویت شبکه های اجتماعی اشاره نمود و گفت: متاسفانه باسوء استفاده از این فضا و تشکیل کمپین ها تلاش می کنند با جریان سازی از طریق خرده رویدادها به شکلی اهداف سیاسی در جهت منافع دشمن علیه نظام را در قالب حجاب اجباری یا اختیاری مطرح کرده و با ایجاد تضاد و درگیری و تنش، مساله آفرینی کنندکه با هوشیاری مردم فهیم به ویژه خواهران گرانقدر، مکر و توطئه آن ها به نتیجه نرسیده و ما معتقدیم براساس آیه11 سوره نور:« کسانی که دوست دارند کار زشت در میان مومنان شایع شود برای آنان در دنیا و آخرت عذابی دردناک خواهد بود».
نیروی انتظامی به وظایف خود در رابطه با حفظ نظم و امنیت و آرامش جامعه عمل نموده و با موارد هنجارشکنی برخورد و در چارچوب قانون عمل خواهد کرد. ضمن این که از دستگاههای مسئول و سازمان ها و نهادهای فرهنگی انتظار دارد که به وظایف ذاتی خود در حوزه عفاف و حجاب عمل نمایند. وی در انتها با اشاره به تعامل علمی و پژوهشی نیروی انتظامی با دانشگاهها، علی الخصوص دانشگاه الزهرا(س) عنوان نمود: «این دانشگاه را عقبه ای علمی و پژوهشی برای دستیابی به تحقیقات و پژوهش های بنیادین در این زمینه می شناسیم که می توانیم برای دستیابی به اهداف عالیه فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه از این مجموعه همکاری و مساعدت بخواهیم.»

خانم دکتر ندا گلیجانی مقدم معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سخنران بعدی این برنامه بود که به ارائه گزارشی کوتاه و مفید در رابطه با برگزاری همایش ملی نگرش علمی و کاربردی به عفاف و حجاب پرداخت و یادآور شد که این همایش در هشت محور در طی دو سال برگزار گردید و پنج حامی اصلی داشت که با اضافه شدن بقیه حامیان، نهایتا بیست جلسه با حضور حامیان معنوی برگزار نمود. حدود 800 مقاله به همایش رسید که از بین این مقالات 460 چکیده در یک مجلد به چاپ رسید ه است . 217 مقاله برگزیده شد که در 5 مجلد بعدی منتشر شده است که 47 مقاله برگزیده نهایی وجود دارد که 9 مقاله به عنوان برگزیدگان ویژه در نشریات پژوهشی و علمی منتشر شده اند. دکتر مقدم در پایان به تمامی دختران و بانوان عفیف سرزمین ایران و به جامعه عفیفانه خارج از کشور عرض احترام نمود و خدا را بابت حضور بانوانی عفیف در کشور عزیزمان ایران شکر کرد.
در ادامه برنامه پس از تقدیر از خانم دکتر روح افزا به عنوان همسر شهید، مراسم رونمایی با پرده برداری از لوح ویژه ثبت یادبود و امضای مسئولین و میهمانان انجام شد و 6 مجلد مقالات شامل یک جلد چکیده ها و 5 جلد مقالات برگزیده در معرض دید میهمانان و مخاطبان برنامه قرار گرفت.
در این برنامه که در روز چهارشنبه اول اسفندماه 1397 در سالن دکتر تورانی دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، تیزر همایش گذشته و کلیپ های تصاویر همایش برای بازنمایی خاطرات و یادآوری همایش گذشته به نمایش درآمد و در پایان برنامه مجموعه مقالات همراه با کارت ویژه مجموعه مقالات به رسم یادبود به میهمانان برنامه اهدا گردید.