آئین‌ نکوداشت میراث ماندگار شعر و ادب پارسی "آوای سیمرغ" در روز دوشنبه 22 اردیبهشت ماه 1404 برگزار شد.

آئین‌ نکوداشت میراث ماندگار شعر و ادب پارسی "آوای سیمرغ" برگزار شد.

12 05 2025 05:30
کد خبر : 16227761
تعداد بازدید : 61

تاریخ رویداد :

معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س) "آئین‌ نکوداشت میراث ماندگار شعر و ادب پارسی "آوای سیمرغ" را در روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌‌ماه ۱۴۰۴ از ساعت ۱۳ الی ۱۵ در سالن نور مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه الزهرا(س) برگزار نمود.

    در ابتدای برنامه خانم دکتر زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به میراث ماندگاری که طی قرن‌ها فراز و فرود به دست نسل امروز رسیده است افزود که حکمای شعر و ادب فارسی، به ویژه شاعرانی مانند حافظ، سعدی، مولوی، خیام، عطار و فردوسی، نه تنها به عنوان ادیبان بزرگ، بلکه به عنوان فیلسوفان زندگی و عارفان حقیقت جو شناخته می‌شوند. حکمای شعر فارسی شاعرـ فیلسوف‌هایی هستند که شعر را آینه حقیقت می‌دانند، در حالی که بسیاری از شاعران دیگر جهان بیشتر احساسات آنی یا مسائل اجتماعی را محور کار خود قرار می‌دهند. ترکیب عرفان، اخلاق، نمادگرایی و زبان آهنگین، شعر فارسی را به پدیده‌های بی‌نظیر در جهان تبدیل کرده است. ماه اردیبهشت ماه شعرای ادب فارسی است. شعر و ادب فارسی چکیده فرهنگ و تمدن ایران ماست. امروزه در عرصه دیپلماسی فرهنگی در یک رویارویی سخت با دشمن هستیم. شعر و ادب فارسی بهترین ابزار برای مواجه با این مسئله است.

   در این برنامه آقای دکتر اسماعیل آذر، خانم دکتر محبوبه مباشری و خانم دکتر فقیه ملک مرزبان سخنانی در باب مسئله هویت ملی ایرانی و عرفان در شعر و ادب فارسی و ضرورت حفظ این میراث ماندگار به جا مانده از حکمای شعر و ادب پارسی ایراد نمودند و اشعار این شعرای به نام ایران را در این برنامه قرائت کردند.

    سپس ویدئوی کوتاهی از فعالیت‌های گسترده دانشجویان در معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پخش شد و در ادامه این برنامه از دانشجویان سرآمد فرهنگی که در سطح ملی و بین‌المللی حائز رتبه شده بودند تقدیر به عمل آمد.

  گفتنی است این دانشجویان در بخش‌های مختلف معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شامل انجمن‌های علمی دانشجویی، تشکل‌های اسلامی، کانون‌های فرهنگی، هنری و نشریات دانشجویی فعالیت نموده و در یکسال اخیر در جشنواره‌های ملی و بین‌المللی موفق به کسب رتبه و جایزه شده‌اند.

   حسن ختام آئین گرامیداشت میراث ماندگار شعر و ادب پارسی" آوای سیمرغ" با اجرای زنده چهار قطعه موسیقی از اشعار فردوسی، مولانا، حافظ و سعدی با هنرمندی استاد شهیر و پیشکسوت آواز اصیل و عرفانی ایرانی استاد حسام الدین سراج و گروه موسیقی و همخوانی ایشان برگزار شد.