معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س) به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو اولین نشست از سلسلهنشستهای «دانشجو و تحول جوانانه» را با موضوع سبک زندگی با هدف گفتوگوی دانشجویان درباب مسائل اساسی کشور با سخنرانی دکتر مرضیه میناییپور و با مشارکت چهار تن از دانشجویان دانشگاه نفیسه تدین (دانشجوی دکتری زبانشناسی)، طیبه ادریسی(دانشجوی دکتری تاریخ)، زهرا پاکروان نوغابی (دانشجوی علوم تربیتی) و کیمیا حسنآبادی (دانشجوی آمار) در روز 14 آذر ماه 1400 سال 13 الی 14:30 بهصورت حضوری و مجازی در بستر آپارات برگزار کرد.
دکتر میناییپور با بیان اینکه نگرشها، بینشها و کنشها در ساخت سبک زندگی مؤثر هستند، رشد سرعت تأثیر تغییر نگرش و بینش در کنش و تکمیل سبک زندگی را در سالهای اخیر بالا دانست؛ و از این حیث نقش نظریهپردازان و صاحبان اندیشه از جمله دانشجویان را در تغییر عرف جامعه پر رنگتر دانست. ایشان بیان کردند که تخصصی شدن در علوم انسانی از ضرورتهای اکنون کشور است که در سبک زندگی اهمیت دارد. همچنین ایجاد تمدن اسلامی هدف تعداد زیادی از جوامع اسلامی امروز است که تفاوت بارز آن با سایر جوامع، توجه به کمال انسانی است.
خانم میناییپور در بخش دیگری از بیانات خود بر نقش حلقههای میانی یا زنجیرههای تواصی در شنیدن و انتقال فعالانه برای تغییر مثبت و تحولی تأکید کردند و گفتند حرکت در این مسیر مدیران کشور را به سمت صلاح سوق میدهد. در نظر ایشان نمونۀ بارز در ساختن سبک زندگی نرمافزارهای آن و نه سختافزار آن است.
در ادامه، دانشجویان به گفتوگو با سخنران این نشست نشستند.
در ابتدا طیبه ادریسی با اشاره به ورود ناهمگون دوگانگی در سبک زندگی ایرانیاسلامی (حتی در میان دانشجویان و فرهیختگان و حتی در میان متدینین)، آغاز چنین ناهمگونی را از تاریخ پهلوی در کشور بیان کرد و تلاش برای تغییر این دوگانگی در هویت را از ضرورتهای امروز و چگونگی حل این مسئله را پرسش اساسی و مهمی دانست.
دکتر میناییپور پارادوکس شخصیتی و عدمخودباوری را از نقاط منفی ما در سبک زندگی مطرح کرد.
نوبت بعدی به خانم پاکروان نوغابی رسید و ایشان پرسیدند چگونه میتوان هدف و نشاط را به میان دانشجویانی برگرداند که امید و هدف خود را از دست دادهاند؟ دکتر میناییپور در پاسخ گفتند تغییر نقش از مطالبهگری به کنشگری راهحل چاره است که با کادرسازی و ساختن تیم تشکیلاتی برای کنشگری مؤثر میافتد.
نفیسه تدین طرف گفتوگوی بعدی بودند و توجه به پتانسیل نسل جوان در ساختن سبک زندگی پیشرفته با توجه به پیشرفتهای جهانی و در راستای الگوی اسلامی را امری شدنی دانستند.
نوبت نهایی با خانم حسنآبادی (دبیر انجمن علمی دانشجویی آمار) بود که با طرح مسئلۀ مهاجرت و بورس دانشجویان نخبه، این مسئله را تهدیدی برای این کنشگری دانشجویان دانستند.
دکتر میناییپور انتخاب منافع شخصی و منافع ملی را در هر برههای مصلحت و انتخاب آزادانه هر فردی دانستند و خدمترسانی به کشور را منحصر به داخل مرزهای کشور ندانست و افزود: همواره کسانی هستند که در هر شرایطی منافع ملی را بر همۀ خواستهای شخصی خود ترجیح میدهند و نمادهایی از مقاومت و افتخارات ملی شدهاند.
در پایان دکتر میناییپور گفت سبک زندگی را باید ساخت و در انتظار ساخته شدن آن توسط دیگران نباید ماند؛ تا لباسی زیبا و متناسب به تن جامعه و هویت خود داشته باشیم.





