به نقل ار نادیا زرقلمی کارشناس فرهنگی معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه:
جلسه دوم کافه فلسفه با حضور جمع کثیری از علاقمندان و با مدیریت خانم دکتر نرگس نظرنژاد برگزار شد. در این برنامه به نقد و بررسی کتاب" فلسفه ای برای زندگی" نوشته ویلیام اروین پرداخت شد و حضار با فلسفه رواقی آشنا شدند.
این برنامه در روز دوشنبه 12 آذرماه ساعت 13 الی 16در سالن پژوهشکده زنان برگزار شد.
فلسفه رواقی توسط زنون کیتسیونی بنیان نهاده شد و در پی کسب آرامش در زندگی است. روح نظریه اخلاقی رواقیان این است که «فضیلت» عبارت است از اراده خوب. از دید آنها فقط اراده است که خوب یا بد است
آنها معتقدند که فضیلت و رذیلت هر دو در اراده جای دارند. رواقیان اراده خوب را ارادهای میدانستند که اولاً نیرومند و تاثیرناپذیر باشد و ثانیاً موافق با طبیعت باشد. انسانها میتوانند از یک زندگی بسیار لذتبخشی بهرهمند گردند به شرط آن که در دام مادیات گرفتار نشوند یعنی مشروط به آن که بهرهمندی او از نعمتهای دنیوی همراه با بیاعتنایی و عدم تعلق او بدانها باشد. به گونهای که از دست دادن آنها او را ناراحت و غمگین نکند. احساس آرامش کردن، چیزی نیست که از بیرون تزریق شود، بلکه همانند هر حس خوشایند یا ناخوشایند دیگری از درون فرد سرچشمه می گیرد یکی از اصول این مکتب این است که حوادث بیرونی نباید بر آرامش درونی فرد تاثیر بگذارد.
در این مکتب باید تلاش کرد چیزهایی که فرد بر آن ها کنترل دارد مانند افکار و احساسات درونی را از چیزهایی که از کنترل شخص خارج است یعنی باقی جهان جدا
کرد. وقتی فرد چنین دیدی به همه چیز داشته باشد کم کم این دید به راه طبیعی نگاه کردن به جهان تبدیل می شود. یکی از توصیه های اخلاقی که رواقیان دارند این است که آدمیان اگر خیر و سعادت خود را میخواهند، باید بکوشند که زندگی خود را هماهنگ با مشی طبیعت کنند؛ زیرا نظام طبیعت سراسر خیر است و هر چه که در آن واقع میشود خیر است. و دیگری آن که نباید دلبستگی به دنیا و حوادث طبیعت داشته باشند.
معاونت فرهنگی و اجتماعی:
جلسه دوم کافه فلسفه و بررسی کتاب فلسفه ای برای زندگی
06 01 2019 00:00
کد خبر : 13502601
تعداد بازدید : 3