در این رویداد که با عنوان اولین رویداد ملی "پویش" برگزار گردید، از دانشگاه الزهرا(س)، خانم فاطمه طاها (کارشناس فرهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه) با سمت کارشناس انجمن های علمی دانشجویی و خانم نسرین خردمند (دبیر انجمن علمی دانشجویی زبان شناسی) با سمت دبیر کل انجمن های علمی دانشجویی شرکت داشتند.
در مراسم افتتاحیه این رویداد، دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر بادپا مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر ضابط رییس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی و جمعی از دبیران و کارشناسان انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور نیز حضور داشتند.
وزیر علوم دکتر محمدعلی زلفیگل گفت: نباید تجربههای دوران کرونا را فراموش کنیم و باید از ظرفیت و امکاناتی که در دانشگاهها فراهم شده است استفاده کرد. او اضافه کرد: در زمان کرونا برخی انجمنها فایل های تدریس استادان را در اختیار سایر دانشجویان قرار میدادند که این باعث شده بود محدودیت زمان و مکان از بین برود و سایر دانشجویان دانشگا های مناطق دوردست هم از اساتید برجسته دانشگاه های مطرح بهره مند شوند و اکنون نیز میتوان از این ظرفیت استفاده نمود و حتی همایش های بین المللی برگزار نمود.
وزیر عتف همچنین به بحث مهارتمحور شدن دانشگاهها اشاره کرد و گفت: دنبال راهکار برای افزایش مهارتمحوری هستیم و معتقدیم با تغییر سرفصلها این امر شدنی نیست. او افزود: کارورزی باید جدی گرفته شود و متاسفانه بستر اشتغال مرتبط با رشتههای دانشگاهی دست ما نیست. زلفیگل اضافه کرد: حدود 80 درصد دانشجویان فنی و حرفه ای بعد از فارغ التحصیلی شغل پیدا میکنند درحالی که در رشتههای نظری این درصد کمتر است.
وزیر عتف با اشاره به اینکه دوران دانشجویی دوره کسب تجربه و دانش است گفت: ما معتقدیم وظیفه دانشگاه این است که نسلهای عاقل، متدین و مسئولیتپذیرتر نسبت به گذشته تحویل جامعه دهد.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت 10 هزار و 280 انجمن علمی در کشور گفت: انجمنهای علمی قدمتی 23 ساله دارند و تحت 40 اتحادیه فعالاند.
دکتر بادپا افزود: ایجاد شور و اشتیاق علمی، حس همکاری استاد و دانشجو، فعال شدن نشریات علمی، برگزاری کارگاه، اردو، المپیاد و مسابقات دانشگاهی از فعالیتهای انجمنها محسوب میشود.
او گفت: با توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور، تعداد دانشجوهای کارشناسی و فعالیتهای داوطلبانه کم شده است، همچنین کرونا به بافت فرهنگی کشور و دانشگاهها ضربه زد.
دکتر بادپا افزود: بهترین مکان برای حلقه وصل دانشگاه و پارک های علمی و فناوری، می تواند انجمن های علمی باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم با تاکید بر الزام انسان محور شدن دانشگاهها گفت: ما در وزارت علوم نیاز به تحول دیدگاه داریم و باید از دستاورد محور به انسان محور برسیم.
رضا لطفی نقش انجمنهای علمی در پرورش دانشجویان را موثر دانست و گفت: باید این نقش را به رسمیت بشناسیم و در راستای تربیت دانشجو جدی کار کنیم.
برگزاری نشستهای کاربردی و کارگاههای آموزشی در حوزه کارآفرینی و توان افزایی دانشجویان و هم اندیشی با نهادهای سیاستگذار کشوری در حوزه علم و فناوری (قوه قضائیه، بنیاد نخبگان، معاونت علم و فناوری و نیروهای مسلح) و نشستهای تخصصی مجامع دبیران و کارشناسان انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور از جمله دیگر رویدادهای این برنامه ملی در دانشگاه فردوسی مشهد بود.
گفتنی است آیین اختتامیه این نشست 27 بهمن ماه ا حضور دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی، دکتر مهدی بادپا، مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی، دکتر احد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر ابوالفضل غفاری، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی، دکتر سید محسن اصغری نکاح، مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه فردوسی مشهد و جمعی از کارشناسان و دبیران انجمن های علمی دانشگاه های کشور، در سالن رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.
دکتر عبدالحسین خسروپناه گفت: دانش دو بال دارد که اگر یکی از آنها نباشد، نمیتواند پرواز کند. اولی خرد و عقلانیت و دومی مهارت است. اگر خرد و دانش و راستی با یکدیگر جمع شوند، جامعه میتواند حرکت کند.
دکتر خسروپناه بر اهمیت حکمت به عنوان علم مبتنی بر خرد و عمل تاکید کرد و گفت: ما باید به دنبال حکمت باشیم که از خرد، دانش، راستی، عمل و مهارت تشکیل میشود. علوم طبیعی و انسانی زنجیرهای دارند و یکی از نقصهای ما در کشور، شکل نگرفتن این زنجیره است.
وی افزود: اگر اساتید و دانشجویان از نظریات علوم انسانی به فناوری برسند، میتوانند در صنعت تحول ایجاد کنند. در نتیجۀ توجه به زنجیرۀ علم، سهم دانشجوی فناور نسبت به سازمانهای صنعتی، نهادهای نخبگانی و شرکتهای دانشبنیان مشخص میشود.
دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی پویش گفت: همانطور که بار جنگ هشتساله بر دوش جوانان بود، هماکنون نیز جوانان موتور محرکه پیشرفتهای علمی و فرهنگی کشور هستند.
وی ادامه داد: با مسئولیتپذیری جوانان، همچنان که در دوران انقلاب، دفاع مقدس و سازندگیهای پس از آن به موفقیت دست یافتیم، در نهضت علمی و فرهنگی نیز به موفقیت دست خواهیم یافت.
درپایان از دبیران و کارشناسان حاضر در این پویش تقدیر به عمل آمد.







