معاونت فرهنگي و اجتماعي:

مراسم و نشست هاي همايش ملي نگرش علمي و كاربردي به عفاف و حجاب برگزار شد.

28 11 2017 00:00
کد خبر : 13468110
تعداد بازدید : 14

همايش ملي نگرش علمي و كاربردي به عفاف و حجاب در ساعت 9 صبح امروز سه شنبه 7 آذر ماه 1396 در سالن نور مركز همايش هاي بين المللي دانشگاه آغاز گرديد.
مراسم آغازين همايش با حضور مسئولين و مدعوين ويژه از ساعت 9 صبح امروز در سالن نور مركز همايش هاي بين المللي دانشگاه الزهرا(س) با تلاوت آياتي چند از قرآن كريم توسط آقاي رحماني قاري برجسته كشور آغاز گرديد. در ابتدا خانم دكتر فتاحي زاده دبير علمي همايش، ضمن خير مقدم به حضار و مدعوين گرامي و عرض تبريك آغاز امامت حضرت مهدي (عج) گزارشي اجمالي از همايش را ارائه نمود و بيان داشت از اهداف همايش، برگزاري آن در سطح وسيع بين المللي گامي است كه پيش بيني مي شود با ...
هم انديشي با قشر فرهيخته و تحصيل كرده جامعه، ساز و كارهاي بهتري در اين امر به دست آيد. وي با اشاره به اينكه تبلور عفاف و حجاب در جامعه زمينه ساز حفظ هويت و شخصيت انساني آحاد جامعه است و نظر به اهميت اين مساله و نيز رسالت دانشگاهيان در آسيب شناسي عفاف و حجاب، اين امر در اولويت بررسي قرار گرفته است. اين همايش علمي و كاربردي است و نگاه فراجنسيتي به موضوع عفاف و حجاب دارد. در اواخر سال 1394 موضوع برگزاري اين همايش مصوب گرديد و بعد از تشكيل جلسات متعدد، هشت محور براي آن در نظر گرفته شد كه 878 مقاله براي اين موضوعات به دبيرخانه رسيد كه آثار رسيده منتخب در نشست هاي آن بررسي مي شود.
بعد از سخنان دبيرعلمي همايش كليپي از روند همايش براي حضار به نمايش در آمد و پس از آن خانم دكتر ملانظري رئيس همايش و رئيس دانشگاه الزهرا(س) ضمن خوش آمدگويي به ميهمانان و اساتيد فرهيخته، تقارن سالروز آغاز امامت حضرت ولي عصر (عج) را با مراسم آغاز اين همايش به فال نيك گرفت و ابراز اميدواري كرد كه با ياري آن حضرت راه رسيدن به مقصود اصلي حاصل شود. وي گفت: همه مابه دنبال جامعه سالم و استوار هستيم كه در آن آرامش رواني حاكم باشد و ايجاد خانواده اي با پيوندهاي مستحكم لازمه آن مي باشد. دكتر ملانظري ادامه داد: هدف از اين همايش پرداختن به پوشش خانم ها نبوده است، بلكه در يك كل نگري، به سهم مساوي زنان و مردان، در ايجاد يك جامعه سالم تاكيد شده است. حجاب در اسلام به معني پرده نشيني نيست بلكه پوششي معقول براي حفظ كرامت انسان، براي زن و مرد تعريف شده است.
سپس آقاي دكتر خرمشاد سخنراني خود را با يك سلسله سوالات محوري آغاز نمود:
چرا امروز اينجا جمع شده ايم كه درباره حجاب و عفاف صحبت كنيم؟ آيا درعصر شكوفايي حجاب هستيم يا در عصر خزان آن؟ آيا آفت حجاب و عفاف منشا در جغرافياي اسلامي دارد يا در غرب؟ آيا غرب بدون حجاب، در عصر جديد بدون عفاف نشده است؟ آيا حجاب و بي عفتي از دست آوردهاي مثبت غرب محسوب مي شود؟ آيا زنان عريان غرب، امروزه در امنيت و آسايش هستند؟ در پاسخ به اين سوالات مي توان اين گذاره را بيان كرد كه كمك غرب به لحاظ سخت افزاري قابل توجه بوده است ولي مضرات ديدگاه اشتباه آن به انسان، كمتر از خدماتش به جهان نبوده است. امروزه انسان در بعد معنا دچار آسيب شده است و روح زدايي در جامعه بشري اتفاق افتاده است. زنان امروز به نام آزادي به بردگي كشيده شده اند و تنها چاره شان برگشتن به آغوش حجاب و عفاف است.
نشست ارتباطات و رسانه ها با حضور آقايان دكتر سيد مجيد امامي، دكتر علي انتظاري و دكتر محمد حسين ساعي در ساعت 10:30 دقيقه آغاز و به بررسي سه مقاله منتخب پرداخت. اولين مقاله از طرف آقاي دكتر علم الهدي با عنوان عفاف، ارتباط عفيفانه در زندگي سايبري ارائه گرديد. زندگي سايبري به گونه اي از ارتباط گفته مي شود كه در مبادله معنا و پيام به وسيله رايانه در محيطي فرا زماني و فرا مكاني، معناهايي كه موجب تحريك شهوت جنسي در اطراف ارتباط مي شود، وجود نداشته و همه افراد با در نظر گرفتن كرامت انساني يكديگر به ارتباط گيري و مبادله معنا بپردازند.
آقاي دكتر محسن شاكري نژاد با مقاله اي تحت عنوان بررسي رابطه عفاف و محبوبيت نقش در فيلمهاي سينمايي تلويزيون توضيحاتي ارائه نمود. وي خاطر نشان كرد كه چهار عامل اصلي در جامعه پذيري يك فرد شامل: خانواده، گروه هاي همسالان، نظام آموزشي و رسانه ها تاثيرگزارند. 93 درصد از جامعه ما مخاطب تلويزيون است پس نمي توان از اثرگذاري رسانه ها چشم پوشي كرد. با بررسي رفتارهايي در خصوص عفاف شخصيت، نظير شوحي با نامحرم، استفاده از نام كوچك نامحرم، چگونگي نگاه به نامحرم ، حضور در يك مكان خلوت با نامحرم و ارتباط نامتعارف با نامحرم در 36 فيلم پر بيننده نشان داد كه به مقوله حجاب و عفاف در رسانه به صورت موثر و مثبت توجه نشده است.
آخرين ارائه دهنده اين نشست آقاي حسين سرفراز، مقاله خود را تحت عنوان مطالعه موردي فيلم سينمايي طبقه جساس، سازه حجاب و واسازي آن در سينماي ايران ارائه نمود. به گفته ايشان حجاب يك سازه گفتماني است و نشانه شناسي به دنبال شناخت اين سازه است. در حجاب معنا مبادله مي شود و در اصل حجاب، برقراري ارتباط بين نظام هاي نشانه اي است و قادر است پل ارتباطي بين نظام هاي شناسايي مختلف باشد.
alt alt