معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س):

بازدید حضوری از کارخانه به‌تک

05 02 2021 00:00
کد خبر : 13541321
تعداد بازدید : 3

به گزارش خانم مطهره صفری گرمارودی دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی صنایع معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س):
انجمن علمی دانشجویی مهندسی صنایع معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س) با همکاری مدیریت کارخانه به‌تک در زمان شیوع ویروس کرونا و با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی "بازدید حضوری از کارخانه به‌تک" را با هدف تعامل بین دانشگاه و صنعت و کسب تجربه و آشنایی دانشجویان با محیط کاری این مجموعه، در روز چهارشنبه 15 بهمن 1399 از ساعت 10 الی 13 با شرکت 5 نفر از دانشجویان این رشته در محل این کارخانه در شهریار برگزار نمود.

دانشگاه‌ها محل پرورش نیروی انسانی متخصص و ماهر است و در صورتی که این نیروی انسانی متخصص بتواند دانش و مهارت خود را در عرصه تولید و صنعت به‌کار گیرد، موجب رشد و توسعه اقتصادی خواهدشد. امروزه لزوم ایجاد چنین ارتباط و تعاملی بین این دو نهاد، بیش از هر زمان دیگری آشکار شده‌است. اگر این ارتباط به صورت موثربرقرار شود می‌تواند تأثیر به‌سزایی برجای بگذارد. تجربه کشورهای توسعه‌یافته و صنعتی به ما نشان می‌دهد که بدون وجود این همکاری، رشد و توسعه اقصادی کشورها غیرممکن و بسیار دشوار است. به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، انجمن علمی دانشجویی مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا توانست با همکاری مجموعه به‌تک بازدید حضوری با تعداد بازدیدکنندگان محدود ترتیب دهند تا در این شرایط تعامل بین دانشگاه و صنعت برقرار باشد و همچنان دانشجویان بتوانند کسب تجربه کنند و با محیط کاری آشنا شوند.
گروه کارخانجات به‌تک، با بیش از 50 سال سابقه کار مفید و متشکل از 10 کارخانه مکمل یکدیگر با به کارگیری از دانش روز و با تکیه بر بیش از 10 هزار نیروی انسانی مجرب، هم اکنون یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های تولیدی کشور محسوب می‌شود، که به صورت خودکفا مدیریت می‌گردد. تولیدات اصلی کارخانجات به‌تک توسط سه کارخانه بزرگ و مرتبط با یکدیگر یعنی کارخانه تولید بستنی با بیش از صد نوع بستنی چوبی، بستنی ظرفی، بستنی نانی، بستنی لیوانی کارخانه تولید لبنیات با بیش از 40 نوع محصول لبنی و کارخانه تولید آبمیوه در بسته‌بندی های تتراپک، بطی و دوی‌پک در طعم های مختلف تولید می‌شود. که حضوری فعال در بازار مصرف داخل و خارج از کشور به ویژه در کشورهای آسیای‌میانه ، عراق و اقلیم کردستان دارد.
بازدید از کارخانه به‌تک در 4 ایستگاه انجام شد. ایستگاه اولِ بازدید، از قسمت تسویه آب چاه‌ فاضلاب کارخانه صورت گرفت. تسویه آب چاه فاضلاب در کارخانه ‌های بزرگ به جهت تامین آب شرب برای زمین‌های کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.
دومین ایستگاهِ بازدید، بخش انبار کارخانه شامل شیرخشک، روغن وسوله بزرگ شیر بود، تمامی این مواد به نسبت مشخص باهم ترکیب می‌شوند و توسط لوله‌هایی به قسمت پایین منتقل شده، مقداری سرد می‌شوند، به صورتی که منجمد نشود و یا خیلی رقیق نباشد و شکل اولیه بگیرد. سپس قالب زده شده و از دستگاه‌ها خارج می‌شود. پس از ان چوب بستنی‌ها توسط دستگاهی داخل بستنی‌ها قرار می‌گیرند. نوع دیگری از بستنی که بستنی نانی است، به این صورت که کارگر به صورت دستی نان را در دستگاه قرار می‌دهد و نان بستنی زیر وروی بستنی را می‌گیرد. سپس بستنی‌ها را داخل یخچال‌های بسیار بزرگی که دمای ان‌ها 48- درجه است قرار می‌دهند. فریز می ‌شوند وبه صورت پک در می‌آیند. نکته قابل توجه این موضوع است که بسیاری از دستگاه‌ها خاموش بودند، به‌جهت اینکه بستنی در زمستان خواهان زیادی ندارد.
ایستگاه سوم بازدید، از قسمت سوله‌های بسیار بزرگ است، که داخل آن‌‌ها شیر نگهداری می‌شوند، وارد دستگاه کنسانتره می‌شود تحت چرخش قرار می‌گیرد و نیروی گریز از مرکز باعث می‌شود خامه ها به دلیل چگالی کمتر روی شیر قرار می‌گیرند، سپس با دستگاه به صورت مکش خامه را خارج می‌کنند، تا توسط آن خامه و سرشیر، خامه شکلاتی و عسلی درست کنند. از شیر زیر خامه نیز به جهت تهیه شیر پاکتی، ماست و دوغ استفاده می‌کنند. نکته مورد توجه در رابطه با تهیه ماست قراردادن آن به صورت 24 ساعت داخل یخچال است سپس ماست را خارج می‌کنند. برای تهیه دوغ هم به همان ماست بعد از 48 الی 72 ساعت 12% آب به ان اضافه می‌کنند.