معاونت فرهنگی و اجتماعی:

کارگاه سه روزه تئوری عملی کشت سلول برگزار شد.

03 10 2018 00:00
کد خبر : 13487754
تعداد بازدید : 2



کارگاه سه روزه تئوری عملی کشت سلول به همت "انجمن سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهرا (س)"روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه، 18،17 و 19 شهریور ماه 1397 در محل پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س)، با حضور جمعی از دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه های شهر تهران برگزار گردید.
بخش تئوری این کارگاه روز شنبه 17 شهریور 97، در سالن شورای پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراس از ساعت 10 صبح با تدریس خانم دکتر ریحانه رمضانی، عضو هیئت علمی گروه بیومدیکال پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراس، آغاز شد و بعد از ظهر با تدریس آقای دکتر علیرضا احمدی، عضو هیئت علمی گروه بیومدیکال پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراس، تا ساعت 15 ادامه یافت.
این کارگاه با حضور 10 نفر از دانشجویان علاقه مند از رشته ها و دانشگاه های مختلف اعم از رشته¬های فنی و مهندسی و علوم پایه از دانشگاه های الزهرا، علم و صنعت، دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات، انستیتو پاستور و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار شد که در روز کارگاه تئوری، دکتر رمضانی در مورد مباحث پایه ای کشت سلول از جمله کاربردها، مراحل و انواع کشت سلول، ابزارها و مواد مورد نیاز در این کار آزمایشگاهی و انواع محیط¬های کشت مورد استفاده توضیحات جامعی بیان کردند. دکتر احمدی نیز در مورد موارد و مثال های کاربرد کشت سلول گیاهی و جانوری به صورت مفصل تر مطالب مفیدی مطرح فرمودند.
برای بخش عملی کارگاه، شرکت کنندگان به دو گروه 5 نفره تقسیم شده و یک گروه روز یکشنبه 18 شهریور و گروه دیگر روز دوشنبه 19شهریور ماه 97 کارگاه عملی خود را در محل آزمایشگاه بیومدیکال دانشگاه الزهراس گذراندند.
کارگاه عملی کشت سلول در این دو روز از ساعت 9 الی 16 برگزار شد که ابتدا توضیحات دقیق و کامل در مورد مراحل کار کشت سلول از جمله مشاهده و بررسی زیر میکروسکوپ، پاساژ دادن، فریز و دفریز کردن، شمارش سلولی و انجام تست ها ارائه شد و تمامی مراحل به صورت عملی در اتاق کشت توسط خانم دکتر رمضانی و با همکاری خانم ها ویدا گرجی و نعیمه نجفی نمایش و انجام داده شد.
در ادامه، شرکت کنندگان کارگاه هر یک، خود مراحل آموزش داده شده را به طور عملی انجام داده و تمرین نمودند. در این بین مدرسین در مورد وسایل و ابزارهای موجود در آزمایشگاه و سلول هایی که روی آن ها تحقیقات انجام می شد توضیحاتی برای دانشجویان ارائه کردند.