به گزارش دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی صنایع معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاهه الزهرا(س):
انجمن علمی دانشجویی مهندسی صنایع دانشگاهه الزهرا(س) با همکاری انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی صنایع دانشگاههای خواجهنصیرالدین طوسی، خوارزمی، علموصنعت و دانشگاه یزد "دوره آموزشی اکسل مقدماتی" را با تدریس آقای مهندس محمد عرفان حقگو در روزهای شنبه و چهارشنبه 15 الی 29 آذرماه 1399 از ساعت 17الی 20 در فضای مجازی ادوب کانکت برگزار کرد.
مهندس حقگو در جلسه اول ابتدا شرکتکنندگان را با محیط نرمافزار آشنا کرد و سپس به معرفی نوارها و منوهای دسترسی سریع پرداخت. آشنایی با ورکبوک، شیت و سلولها، نامگذاری و ذخیره سازی، وارد کردن اطلاعات در اکسل، کاربرد Auto fill در انواع دادهها، آشنایی با format cells و....از دیگر مباحث در جلسه اول بود.
در جلسات بعدی شرکتکنندگان با عملگرها و توابع ساده و توابع پرکاربرد آشنا شدند و نحوه کار با آدرسدهی متغییر، نحوه بصریسازی تحلیل با ابزار را فرا گرفتند.
توابع منطقی، توابع کاربردی، توابع جستجوگر، توابع match و index و ترکیب آنها از موارد آموزش دادهشده در جلسه بعدی بود.
در ادامه هم شرکتکنندگان با امکانات تب formulas و نمایش گراف و تخمین فرمول آشنا شدند و مهندس حقگو حالات بصری در تب view ، تنظیمات مربوط به page layot و تنظیمات پرینت را آموزش داد و سپس به معرفی ابزارها در تب data پرداخت. در حین تدریس هم به شرکتکنندگان تمرین میداد تا بتوانند آمادگی لازم را برای کار با اکسل پیدا کنند.
در انتها طبق نظرسنجی عملآمده این دوره توانست رضایت شرکتکنندگان را به همراه داشتهباشد و به تمامی آنها گواهی حضور در این دوره آموزشی داده شد.
نرمافزار مایکرو سافت اکسل یکی از نرمافزارهای مجموعه آفیس است. به خاطر قدرت و انعطاف پذیری فوقالعاده، این نرمافزار نزدیک به 4 دهه است که به یکی از پراستفادهترین نرمافزارها در دنیا تبدیل شده است.
با توجه به روند روبه رشد توسعه و پیشرفت تکنولوژی در حوزههای مختلف، اهمیت سازماندهی حجم بالای دیتاها در دنیای امروز و با توجه به قابلیتهای بیشمار اکسل، به کارگیری این نرمافزار در حوزههای کاری مهندسی، اداری، مالی و.... به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شدهاست. اکسل به عنوان مهمترین نرمافزار در رشته مهندسی صنایع شناحتهمیشود که امکانات فراوانی را در اختیارتان قرار میدهد. یک دانشجوی مهندسی صنایع ابتدا باید اکسل مقدماتی را فرا گیرد و بعد به سراغ یادگیری کاربرد اکسل در حوزههای تخصصی بازارکار صنایع مانند کنترل پروژه، کنترل کیفیت، تحلیل داده، تحقیق در عملیات، برنامهریزی تولید، برنامه ریزی فروش، حوزههای مالی و آمار مهندسی برود. کاربرد اکسل در کنترل پروژه: 1) تهیه شاخصهای ارزش کسب شده پروژه 2) ترسیم نمودارهای پیشرفته 3) تهیه گزارشات داشبوردی مدیریتی برای پروژه است. در قسمت کنترل کیفیت از محصول نمونه میگیرند و اطلاعات به دست آمده از هر نمونهگیری به کمک نمودارهای استخوان ماهی، نمودار پارتو، نمودار نقطهای تحلیل میشود تا میزان انحراف فرآیند مشخص شود. در تحقیق در عملیات به دنبال یافتن بهینهترین راهحل برای مسائل هستیم که به کمک ابزار solver در اکسل میتوانیم این مسائل را حل کنیم. از اکسل برای حل مسائل OR هم استفاده میشود. در برنامهریزی تولید به کمک اکسل میتوانیم مدل برنامهریزی تولید مدنظرمان را ایجاد و پیادهسازی کنیم. طراحی فرمها و کدینگ انبار و پیادهسازی سیستمهای انبارداری نیز به کمک اکسل امکان پذیر است.



