۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن

بزرگداشت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی

ارسال شده در تاریخ 1401/10/14
ساعت 16:05
بزرگداشت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی

به گزارش خانم سپیده اکبری کارشناس فرهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س):

معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س) با همکاری بسیج دانشجویی و اداره شاهد و ایثارگر این دانشگاه، «بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی» را در روز سه شنبه 13 دی ماه 1401 از ساعت 11 الی 14:30 با حضور 100 نفر از علاقه مندان در سالن دکتر تورانی برگزار نمود.
این برنامه با برگزاری نمایشگاه عکس با عنوان « مثل خودش» از ساعت 11 در طبقه همکف خوارزمی آغاز گشت و در ادامه از ساعت 12 برنامه در سالن تورانی با پخش آیت الکرسی شروع شد، تا شروع رسمی برنامه چهار مجموعه کلیپ از سیر زندگی تا شهادت این سردار بزرگ تا ساعت 12:30 در سالن پخش گشت که پس از آن برنامه به شکل رسمی با تلاوت آیات 66 تا 73 سوره آل عمران، سرود ملی و اجرای خانم الهام صفالو شاعر آئینی آغاز گشت. خانم صفالو با توجه به نزدیکی سالروز وفات حضرت ام البنین(س) مادر باب الحوائج حضرت ابوالفضل عباس علیه السلام، اجرای خود را با ذکر دکلمه ای در یاد مادر سردار کربلا شروع و آن را به سردار سلیمانی پیوند داد.
سپس در بخش بعدی برنامه پخش نماهنگی از سخنرانی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در رابطه با فضائل اخلاقی این شهید بزرگوار و لزوم الگوپذیری از این شهید در عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی بود.
برنامه با سخنرانی استاد آقای یاسر ذوالفقاری مدیر آموزش مرکز معارف اسلامی نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه پیرامون مکتب سلیمانی ادامه یافت. وی در سخنرانی خود اشاره داشت اولین کسی که مکتب سلیمانی را مطرح کردند مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بودند و این به دلیل شخصیت جامع این شهید و دست پروردگی ایشان توسط مکتب اسلام بود. سپس با استناد به بخشی از پیام مقام معظم رهبری در صبح روز شهادت ایشان که فرمودند « او نمونه‌ی برجسته‌ای از تربیت‌شدگان اسلام و مکتب امام خمینی(ره) بود، او همه‌ی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید.» اشاره نمود که با توجه به اینکه این شهید از برجستگان و تربیت شدگان مکتب اسلام و امام خمینی(ره) بودند، به همین دلیل ایشان یک مکتب شدند و این ناشی از جامعیت نظر و عمل و باور ایشان به اسلام بود پس ما اگر بخواهیم چیستی این مکتب را بررسی کنیم، باید مکتب امام خمینی(ره) را بشناسیم و برای شناخت این مکتب چه کسی بهتر و بالاتر از شاگرد ممتاز امام، مقام معظم رهبری که سکان دار بعد از امام هستند و ما باید در فرمایشات حضرت آقا این مکتب را جستجو کنیم. استاد ذوالفقاری در ادامه سخنرانی خود با اشاره به اصل سخنرانی رهبر انقلاب در چهاردهم خرداد 1390 که فرمودند: «مکتب امام یک بسته‌ کامل است، یک مجموعه است، دارای ابعادی است؛ این ابعاد را باید با هم دید، با هم ملاحظه کرد. دو بُعد اصلی در مکتب امام بزرگوار ما، بُعد معنویت و بُعد عقلانیت است. بُعد معنویت است؛ یعنی امام بزرگوار ما صرفاً با تکیه‌ی بر عوامل مادی و ظواهر مادی، راه خود را پی نمی‌گرفت؛ اهل ارتباط با خدا، اهل سلوک معنوی، اهل توجه و تذکر و خشوع و ذکر بود؛ به کمک الهی باور داشت؛ امید او به خدای متعال، امید پایان‌ناپذیری بود. و در بُعد عقلانیت، به کار گرفتن خرد و تدبیر و فکر و محاسبات، در مکتب امام مورد ملاحظه بوده است. من نسبت به هر کدام، چند جمله‌ای عرض خواهم کرد. بُعد سومی هم وجود دارد، که آن هم مانند معنویت و عقلانیت، از اسلام گرفته شده است. عقلانیت امام هم از اسلام است، معنویت هم معنویت اسلامی و قرآنی است، این بُعد هم از متن قرآن و متن دین گرفته شده است؛ و آن، بُعد عدالت است. اینها را باید با هم دید. تکیه‌ی بر روی یکی از این ابعاد، بی‌توجه به ابعاد دیگر، جامعه را به راه خطا می‌کشاند، به انحراف میبرد. این مجموعه، این بسته‌ی کامل، میراث فکری و معنوی امام است. خود امام بزرگوار هم در رفتارش، هم مراقب عقلانیت بود، هم مراقب معنویت بود، هم با همه‌ی وجود متوجه به بُعد عدالت بود.» (14/3/1384) آقای ذوالفقاری سپس با عنایت به سخنان حضرت آقا گفت که معنویت، عقلانیت و عدالت امام در بین فرزندان معنوی ایشان تکثیر شده بود و این انحصار به سردار سلیمانی نداشت، ما این صفات را در شهدای دفاع مقدس هم می بینیم ولی شهید سلیمانی به صورت ویژه الگویی از این روحیات بودند و به همین دلیل است که این شهید میفرمودند:« راز شهید شدن شهید بودن است.» و ایشان به گفته مقام معظم رهبری شهید زنده بودند. در نهایت آقای ذوالفقاری ادامه داد: اگر شما بخواهید صلابت شهید زین الدین و جاذبه شهید همّت و ولایت مداری شهید صیّاد شیرازی و تدبیر شهید حسن باقری را ببینید باید نگاهی به سردار سلیمانی داشته باشید.

در بخش بعدی برنامه کتاب های سردار سلیمانی توسط خانم صفالو معرفی شد و سپس شاهد اجرای نمایش تئاتر مرد میدان توسط گروه آقای ناصر کریمی نیک بودیم، در حین این نمایش که با نوای حماسی و روایت گری آقای کریمی از زندگی سردار تا شهادت ایشان اجرا شد؛ شاهد اشک های بسیاری بودیم که در فراغ این بزرگ مرد از چشم حاضران در سالن جاری بود.
 
در نهایت برنامه با پخش نماهنگ حاج قاسم هنوز زنده است (با صدای غلامرضا صنعتگر) به پایان رسید.













ارسال کننده:صمدیان
تعداد بازدید:578
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    دانشگاه الزهرا
    تهران، میدان ونک، خیابان ده ونک، دانشگاه الزهرا(س)، معاونت فرهنگی و اجتماعی
    کدپستی :
    1993893973
    تلفن : 982188213547+    982185692496+ فاکس : 982188213547 +
     farhangi[at]alzahra.ac.ir
    تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.