۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر

اردوی دانشجویی راهیان پیشرفت (روایت گمشده) " بازدید از دستاوردهای علمی کشور در بندر عباس

ارسال شده در تاریخ 1401/09/20
ساعت 16:48
اردوی دانشجویی راهیان پیشرفت (روایت گمشده)

به گزارش خانم فاطمه طاها کارشناس انجمن های علمی دانشجویی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س):

معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا(س) با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به مناسبت روز دانشجو، اردوی دانشجویی راهیان پیشرفت تحت عنوان "روایت گمشده " را با بازدید از بزرگترین پالایشگاه تولید بنزین با میعانات گازی جهان در بندر عباس، همراه با تجربه حضور در تنگه هرمز و سواحل خلیج فارس، مجموعه سازنده کشتی های اقیانوس پیما و ... از روز سه شنبه 15 الی شنبه 19 آذر ماه 1401 با حضور 99 نفر از دانشجویان و اساتید دانشگاه الزهرا(س) برگزار نمود.

گام اول : داشتن دغدغه
شروع بازدید از شرکت سازه های پیش ساخته دکل های نفتی و شرکت کشتی سازی ISOICO بود. در آمفی تئاتر شرکت ISOICO ارائه ای از ظرفیت های استفاده نشده دریا بیان شد و توضیح دادند که چقدر ثروت می تواند از طریق دریا وارد کشور و رونق بخش زندگی مردم ساحل نشین شود.
کشتی سازی ISOICO یکی از بزرگترین کشتی سازی های با 110 هکتار وسعت، سکو های نفتی و گازی و انواع کشتی ها می باشد. این کشتی سازی برای جابه جایی سکوهای نفتی به دریا با شرکتی هلندی به نام ماموت قرارداد داشت اما در سال 98 به علت تحریم های موجود، شرکت ماموت از ادامه همکاری امتناع کرد و این سبب شد تا مهندسان ایرانی در صدد ایجاد این توانمندی در داخل کشور برآیند و امروزه این شرکت حمل و نقل سکو های نفتی خود را، شخصا انجام میدهد.
قابل ذکر است یونان با ساخت 4000 کشتی رتبه اول دنیاست و چین، کره جنوبی، ژاپن و... رتبه های بعدی هستند. ایران با 300-400 کشتی در جایگاه رتبه 21 دنیا است.
گام دوم : خودباوری
مرحله دوم بازدید از پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی در جهان است انجام شد. ساخت این پالایشگاه با 700 هکتار مساحت از سال 1385 آغاز شد و در سال 1397 سه فاز نخست آن به بهره برداری رسید. چه همت ها و تلاش هایی که در این راه به کار گرفته شد تا بتوان این پالایشگاه را کاملا با نیروی داخلی به بهره برداری رساند و اثبات کرد، ایرانی، آنچه را اراده کند، می تواند انجام بدهد. در سالن اجتماعات پالایشگاه جناب آقای قاسمی از مهندس پالایشگاه درخواست ارائه توضیحاتی کردند و ایشان از دستاوردها و علت و چرایی وجود پالایشگاه بنزینی و اینکه اگر این پالایشگاه نبود چه اتفاقی میافتاد و با تحریم اقتصاد کشور ما به سمت افول میرفت صحبت کردند و خاطره ای از شرکت ماموت که چگونه سنگ اندازی برای ساخت پالایشگاه و راه اندازی آن میکردند بیان کردند و در انتهای بازدید دانشجویان از قسمتی که بام پالایشگاه بود و کل ستاره خلیج فارس دیده می شد نظاره گر تلاش های به ثمر رسیده جوانان غیور ایرانی بودند که بسیار غرور آفرین بود.
گام سوم : اقتدار
روز دوم با بازدید از نیروی دریایی منطقه یک سپاه پاسداران در بندرعباس شروع شد. سردار هاشمی برایمان از جنگ و پیشرفت های نظامی گفتند. از دفاع مقدس که چگونه رزمندگان با کم ترین و پایین ترین سطح امکانات، از کشور و ناموس خود صیانت کردند صحبت به میان آوردند. ایشان توضیح دادند که منطقه یک نیروی دریایی سپاه مسئولیت تنگه هرمز، چه از لحاظ دفاعی، چه از لحاظ اشراف اطلاعاتی و چه از لحاظ کنترل عبور و مرور را دارد. سپس از روند تکامل شناور های سپاه گفتند و شناور های زمان دفاع مقدس را با شناور های کلاس عاشورا و ذوالفقار مقایسه کردند. شناور ذوالفقار جدید ترین شناور نیروی دریایی با بدنه کربنی و 90 نات سرعت، شناوری راکت انداز و رادار گریز می باشد .
پس از آن با نفربر های تندرو به بازدید از ناو جنگی جدید که هنوز به نیروی دریایی ملحق نشده است پرداخته شد که واقعا تجربه ای هیجان انگیز و بی بدیل بود. حتی طبق گفته سردار هاشمی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) اولین زنان ایرانی هستند که سوار شناور های تندرو شدند. همزمان دو بالگرد در بالای سر ما در پرواز بودند که هیجان این تجربه را دو چندان می کرد . سپس با قایق های تندرو سپاه به افتخار دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) از ناو جدیدی رونمایی شد. سپس سوار ناو شهید ناظری به بازدید از تنگه هرمز پرداخته شد. داخل ناو سردار هاشمی قسمتی از خاطرات خود با شهید قاسم سلیمانی را برای دانشجویان بیان فرمودند و اینکه حاج قاسم سلیمانی همیشه در هنگام تنگنا متوسل به حضرت زهرا(س) می شدند. در ادامه فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه سردار غلامشاهی به افتخار حضور دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) که متقارن با روز شهادت حضرت زهرای مرضیه بود وارد ناو شهید ناظری شدند و درباره پیشرفت هایی که ایرانی ها در طی این 40 سال در نیروی دریایی داشته اند صحبت کردند و فرمودند که امروزه هیچ کشتی بدون اجازه ایران حق تردد از تنگه هرمز را ندارد که این باعث افتخار ایران و ایرانی است.
گام چهارم : مردم
در انتهای روز دوم و پس از دریانوردی هیجان انگیزی که با شناورهای تندرو شروع و بعد از آن با ناو شهید ناظری ادامه پیدا کرده بود با کشتی اتوبوسی دانشجویان وارد جزیره زیبای هرمز شدند. مرحله اول ورود به هرمز دیدن چهره های سیاه سوخته و خندان مردم مهربان هرمز بود سپس در ادامه گشت و گذار در کوه های زیبای هرمز که به دره رنگین کمان معروف است. دره ی رنگین کمان با خاک های رنگارنگش زیبایی سفر را صد چندان نمود. پس از آن حضور در ساحل سرخ و تلاقی آن با دریای نقره ای خلیج همیشه فارس و تماشای غروب زیبای جزیره هرمز که این سفر را به رویایی بی بدیل تبدیل نمود . درآخر این روز هیاجان انگیز بازدید از قلعه ی پرتغالی ها هم بود. قلعه ای که در حدود 500 سال پیش به دست پرتغالی ها ساخته شده بود و آن ها حدود 150 سال بر جزیره هرمز حکمرانی می کردند. این قلعه از سنگ و ساروج ساخته شده و هیچ آهن یا چوبی در ساختار آن بکار نرفته است. از مصالح و نوع ساخت آن مشخص است که به دست ایرانی ها ساخته شده است. داخل قلعه از دلاوری دلاور مردان غیور این خطه صحبت به میان آمد که چگونه این جزیره را از دست اشغالگران پس گرفتند و از آن تا به امروز صیانت کرده اند. مردم این جزیره کوچک، با جمعیت بسیار کم، به تنهایی 800 شهید در دفاع مقدس داده اند و برای آزادی و استقلال این کشور جان ها فدا کرده اند.
و اما در انتهای این سفر باید گفت. سفر یعنی آموختن و لمس تجاربی که تو را بزرگتر و داناتر می کند .بسیار سفر باید تا پخته شود خامی .اردوی روایت گم شده با این هدف برگزار شد تا بدانیم و بیاموزیم که برای پیشرفت چهار عنصر دغدغه، خودباوری، اقتدار و مردم در کنار هم نیاز است .
ابتدا باید دغدغه حل مسائل مردم و کشور را داشته باشیم، دغدغه پیشرفت، دغدغه استقلال در هر زمینه ای، این اولین گام برای پیشرفت است. گام دوم این که به خود و توانایی های مردم و جوانانمان ایمان داشته باشیم و بدانیم هیچ چیزی وجود ندارد که خارج از توان داخلی باشد. گام سوم، اقتدار است. برای تفکر و اقدام در جهت پیشرفت، باید در زمینه بین المللی از اقتدار کافی برخوردار باشیم و همچین امنیت داشته باشیم. حافظان امنیت در نیروی دریایی، هوایی و زمینی، بی وقفه در حال حفاظت از جان و مال ایران و ایرانی هستند تا ما بدون نگرانی تمرکز خود را بر روی پیشرفت این مرز و بوم بگذاریم. و گام چهارم و مهم تر از همه مردم هستند. دولت بدون توان و خواست مردم هیچ توانی ندارد. این ما (مردم) هستیم که باید در جهت رونق و آبادی این کشور برخیزیم و تمام توان خود را بکار گیریم تا از همه بهانه ها عبور کرده و مسیر بسازیم و از پتانسیل های داخلی مخصوصا پتانسیل های دریایی بهره برداری کنیم.






ارسال کننده:صمدیان
تعداد بازدید:849
تصاویر مرتبط:


    برچسب ها
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    فیلم مرتبط
    صوت
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن:
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    دانشگاه الزهرا
    تهران، میدان ونک، خیابان ده ونک، دانشگاه الزهرا(س)، معاونت فرهنگی و اجتماعی
    کدپستی :
    1993893973
    تلفن : 982188213547+    982185692496+ فاکس : 982188213547 +
     farhangi[at]alzahra.ac.ir
    تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.